Quí som?

L'Agrupament Escolta i Guia Alverna

L’any 1969 un grapat de persones interessades per la natura, pel nostre país i per l’educació van iniciar una aventura que van anomenar Agrupament Escolta i Guia Alverna. Es tracta d’una entitat dedicada a l’educació no formal que, seguint el model educatiu de l’escoltisme, ofereix a infants i joves la possibilitat de formar-se com a persones responsables, actives i crítiques. L'entitat pertany a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Actualment, l’Agrupament està format per 100 infants i joves d’entre els 6 i els 18 anys, que acompanyats per una vintena de caps (monitoratge) viuen setmana rera setmana l’emocionant aventura de fer-se grans, de créixer, d’aprendre des de la reflexió i l’experiència viscuda.

Més informació

La Fundació Alverna

La Fundació Alverna és una entitat sense ànim de lucre creada el Novembre de 2016 amb la missió de vetllar per la continuïtat i presència en la societat dels valors impulsats per l’escoltisme, pel foment i divulgació de la seva pràctica i per la dinamització dels diferents col·lectius relacionats amb l’escoltisme,

La Fundació Alverna és fruit de l’acord de les entitats Associació Verd i Lila i Associació d’Antics i Amics de l’Agrupament Escolta i Guia Alverna.

Antics i Amics de l'Alverna

L’any 2009 l’Agrupament va haver de deixar els locals on havia passat els seus 40 anys d’història al Casal dels Pares Caputxins.

Aquest fet, que semblava que havia de debilitar l'entitat, el que va fer va ser unir més que mai tots els qui en formen part, i tant caps com pares i mares, nois i noies i ex caps, es van posar a treballar per tal de buscar la millor sortida a aquesta difícil situació. Com a conseqüència d'aquesta gran tasca ens vam adonar del volum tant gran de persones que mou el nostre Agrupament, gent compromesa que s'estima l'Alverna com espai significatiu en la seva vida personal. També vam poder notar la preocupació, l'empatia i el recolzament dels ciutadans de Tarragona.

Per aquest motiu es va crear l’Associació d’Antics i Amics de l’Alverna amb la finalitat de la promocionar, donar suport i difondre les activitats de l’Agrupament Escolta i Guia Alverna així com preparar activitats pròpies seguint seguint l’ideari de l’Agrupament i excloent tot ànim de lucre.